> NBA DRAFT. Που βρίσκονται οι 14 παίκτες που ήταν πάνω από τον Γιάννη στην επιλογή εκείνο το βράδυ;
×

Προειδοποίηση

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Η διαδρομή δεν βρέθηκε στη μεταβλητή open_basedir

NBA DRAFT. Που βρίσκονται οι 14 παίκτες που ήταν πάνω από τον Γιάννη στην επιλογή εκείνο το βράδυ;

Εκτύπωση

Οι Ρόκετς όχι μόνο έστειλαν τον Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς στους Μπουλς, αλλά πλήρωσαν κιόλας για να μην τον έχουν στα πόδια τους.

Ο παίκτης που στις 19 Δεκεμβρίου συνέβαλε προκειμένου να επιτευχθεί το ρεκόρ των 26 εύστοχων τριπόντων στο 136-118 επί των Γουίζαρντς, πετυχαίνοντας το τελευταίο, κρίθηκε περιττός. Όπως συνέβη στους Σίξερς, στους Μπακς, στους Μπουλς την πρώτη φορά και στους Χόρνετς. Ούτε φυσικά στο Σικάγο έμεινε, αφού αποδεσμεύτηκε πάραυτα.

Η πληροφορία που 'τιτίβισε' το απόγευμα της Δευτέρας ο Άντριαν Βοζνιαρόφσκι επιβεβαίωνε πως το ΝΒΑ draft είναι λοταρία. Όχι αποκλειστικά για τον τρόπο που ορίζεται η σειρά επιλογής. Κυρίως διότι κάθε παίκτης που μπαίνει στη λίγκα είναι ένα (ελεγχόμενο ή μη) ρίσκο.

Θεωρητικά όσο πιο ψηλά διαλέξει μια ομάδα των 'εκλεκτό' της τόσες περισσότερες πιθανότητες ευστοχίας έχει. Πρόκειται για τη μισή αλήθεια. Πρακτικά τα λάθη που έχουν γίνει κατά καιρούς από τους GMs είναι πολύ 'χοντρά' και οι ευκαιρίες για ένα καλό pick ξοδεύονται σπάταλα.

Η κλάση του 2013 είναι -ενδεχομένως- το πιο τρανταχτό παράδειγμα της τελευταίας 10ετίας. Από τα 60 παιδιά που άκουσαν το όνομά τους εκείνη τη βραδιά της 27ης Ιουνίου μετρημένα κατάφεραν μέχρι σήμερα όχι μόνο να διακριθούν, αλλά και απλώς να 'επιβιώσουν' σ' έναν κόσμο που θέλει κότσια.

Εκλεκτό μέλος της κλάσης εκείνης ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τον οποίο οι Μιλγουόκι Μπακς περίμεναν ως το Νο15 για να τον 'αρπάξουν'. Πλέον ο 'Greek Freak' είναι ένας σούπερ σταρ του ΝΒΑ, εκ των κορυφαίων σε όλες τις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες, δεύτερος σε ψήφους για το All Star Game και υποψήφιος MVP της κανονικής περιόδου, αφού τη δεδομένη χρονική περίοδο μόνο ο Χάρντεν δείχνει να τον απειλεί.

13 ομάδες τον προσπέρασαν εκείνο το βράδυ. Οι Καβαλίερς, οι Μάτζικ, οι Γουίζαρντς, οι Μπόμπκατς (νυν Χόρνετς), οι Σανς, οι Σίξερς (δύο φορές), οι Κινγκς, οι Πίστονς, οι Τζαζ, οι Μπλέιζερς, οι Θάντερ, οι Σέλτικς και οι Τίμπεργουλβς. Αυτές έχασαν, κάνοντας ταυτόχρονα ένα πολύ μεγάλο καλό στο Μιλγουόκι. Που επένδυσε πάνω σ' ένα 18χρονο αδύναμο παλικάρι από την Αθήνα και από τότε (χρόνο με το χρόνο) καρπώνονται τα οφέλη, αγωνιστικά και εμπορικά.

Πριν από τον Αντετοκούνμπο o Ντέιβιντ Στερν καλωσόριζε -για τελευταία φορά- στο δικό του κόσμο 14 άλλους. Θα βρεις πολλούς που αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεχνιούνται. Άλλους που είχαν ταβάνι και μόλις 1-2 περίπτωσεις που επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες.

Ο Μάικλ Κάρτερ-Γουίλιαμς δεν ήταν μεταξύ των τελευταίων. Αν πρέπει να τοποθετηθεί σε μια κατηγορία, είναι στη δεύτερη εκ των τριών.

Τι έχουν απογίνει οι άλλοι 13 πριν από τον Γιάννη;

1. Άντονι Μπένετ

Αγωνίζεται στη G-League (Άγκουα Καλιέντε Κλίπερς) με καλά νούμερα. Στο μεσοδιάστημα υπέγραψε σε εννέα διαφορετικές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

2. Βίκτορ Ολαντίπο

Αφού πέρασε από Μάτζικ και Θάντερ, είναι από πέρυσι ο ηγέτης των Πέισερς. Ψηφίστηκε μάλιστα ο πιο βελτιωμένος παίκτης και εφέτος, αφότου έχασε αρκετά παιχνίδια, μετράει 20.1 πόντους με 6.1 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ. Κάθε κάρφωμά του πάντως έχει αξία.  

3. Ότο Πόρτερ

Εξακολουθεί να παίξει στους Γουίζαρντς. Είναι το βασικό 3άρι ενός προβληματικού συνόλου, αλλά σίγουρα όχι το αστέρι παρόντων των Γουόλ και Μπιλ.

4. Κόντι Ζίλερ

Θα τον βρεις στους Χόρνετς, αφού δεν έχει αλλάξει στέγη. Αναλώσιμος ψηλός στα χέρια του Τζέιμς Μπόρεγκο.

5. Άλεξ Λεν

Ο Ουκρανός σέντερ πέρασε πέντε σεζόν στους Σανς χωρίς να προοδεύσει. Στους νεανικούς Χοκς ψάχνει το επόμενο βήμα, βελτιώνοντας τα νούμερά του.

6. Νέρλενς Νόελ

Απογοήτευση δεδομένης της αξίας του, παίκτης που έχει αργήσει να βρει τον εαυτό του. Έφυγε από τους Σίξερς, πήγε στους Μάβερικς, πλέον παίζει 14 λεπτά ανά αγώνα στους Θάντερ κατέχοντας ένα μικρό ρολάκι ως μέλος της... οπισθοφυλακής.

7. Μπεν ΜακΛίμορ

Το δρομολόγιο Σακραμέντο - Μέμφις - Σακραμέντο είναι για τον 25χρονο σουτέρ σαν το 'Παγκράτι - Κολιάτσου' με τρόλεϊ. Κάτι άλλο από τρίποντο δεν θα βρεις να δώσει στη χειρότερη σεζόν του απ' όταν μπήκε στο ΝΒΑ.

8. Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ

Το μεγάλο κατόρθωμά του μετά τα χρόνια των Πίστονς; Συνέχισε στους Λέικερς βρίσκοντας χώρο δίπλα στον Λεμπρόν Τζέιμς. Συμπαθητικά νούμερα, αλλά ως εκεί.

9. Τρέι Μπερκ

Στους Τζαζ άρχισε, στους Γουίζαρντς συνέχισε, στους Νικς είναι πλέον. Ήταν στην καλύτερη πεντάδα των πρωτοεμφανιζόμενων το 2014, αλλά έκτοτε η πορεία του είναι καθοδική. Ιδίως όσο παίζει σε μια ακατέργαστη ομάδα με δομικά προβλήματα.

10. Σι Τζέι ΜακΚόλουμ

'Ζυγίζει' όσο ο Ολαντίπο, όντας μάλιστα ο πιο βελτιωμένος παίκτης του 2016. Βέβαια εξακολουθεί από την αρχή της καριέρας του να ζει στη σκιά του Ντέιμιαν Λίλαρντ, αφού δεν είναι το Νο1 στους Μπλέιζερς, και αυτό 'φθείρει' τη φήμη του. Πολλές φορές ακούστηκε σε σενάρια ανταλλαγών.


 

11. Μάικλ Κάρτερ-Γουλίαμς

Η αφορμή του άρθρου. Υπήρξε κομμάτι του 'process' των Σίξερς, ψηφίστηκε rookie of the year το 2014, αλλά γρήγορα αποκόπηκε. Πήγε στους Μπακς, έκανε μισή καλή σεζόν, αλλά από τότε που χτύπησε δεν στεριώνει πουθενά.

12. Στίβεν Άνταμς

Ο βασικός σέντερ των Θάντερ μετά την πρώτη αναγνωριστική σεζόν του. Χρήσιμος αναμφίβολα. Η παρέα Γουέστμπρουκ δεν θα μπορούσε να κάνει χωρίς 25χρονο Νεοζηλανδό μαχητή, σε ρόλο ισορροπιστή μεταξύ άμυνας και επίθεσης. 

13. Κέλι Ολίνικ

Οι Σέλτικς τον κράτησαν 4 χρόνια, προτού τον αφήσουν να φύγει για τους Χιτ. Έχει βάλει σε ματς 32 πόντους. Κάτι άλλο; Μπα...

14. Σαμπάζ Μουχαμάντ

Ένας μόνιμος αναπληρωματικός στους Τίμπεργουλβς που πέρυσι βρήκε συμβόλαιο στους Μπακς και πλέον έχει καταλήξει να παίζει στην Κίνα.

15. ΓιάννηςΑντετοκούνμπο

...............

Πηγή contra.gr

Γιάννης Ζώιτος