simplyman

Μεγάλε δεν παίζεις στο ΝΒΑ

Ατάκα που παίζει πολύ στα μπασκετικά στέκια αυτόν τον καιρό είναι το: " παίζει σε ομάδα έχει δελτίο...". Ωστόσο, πέρα από τα πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών κατηγοριών στο μπάσκετ υπάρχουν και τα ανεξάρτητα πρωταθλήματα στα οποία συναντάς αρκετούς τύπους και χαρακτήρες ιδιαίτερους, οι οποίοι θα μπορούσαν να γεμίσουν αρκετές σελίδες από κωμικές ιστορίες.

Αν κάποιος μου ζητούσε να βρω ένα κοινό χαρακτηριστικό για όλους αυτούς τους τύπους, σίγουρα θα ήταν η έλλειψη συναίσθησης για το πού ακριβώς παίζουν. Όπως όλες οι αθλητικές δραστηριότητες έτσι και τα ανεξάρτητα πρωταθλήματα μπάσκετ έχουν κατηγορίες, άλλες πιο χαλαρές, άλλες πιο ανταγωνιστικές αλλά ο βασικός στόχος όσων συμμετέχουν, είναι κυρίως να παίζουν το μπασκετάκι τους, "χωρίς τραυματισμούς" όπως λένε συχνά. Και ναι κάποιοι παίζουν λίγο πιο καλά με πιο δύσκολους αντιπάλους για να έχει ενδιαφέρον αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να παίζουμε για να κερδίσουμε μόνο. Κάποιοι όμως έχουν μπερδέψει τα σώβρακα με τις γραβάτες και συμπεριφέρονται λες και είναι παίζουν στο ΝΒΑ και όλα τα ματς είναι υπέρτατης σημασίας. Σε αυτό συμβάλλουν βέβαια και οι ίδιες οι διοργανώσεις που με τα βιντεάκια και τις συνεντεύξεις προωθούν αυτή την αίσθηση, αλλά αυτές είναι επιχειρήσεις και απλά προωθούν (και πολύ πετυχημένα) το προϊόν τους. Εσύ φίλε μου γιατί ψωνίζεσαι; Παρακάτω θα παραθέσω τρεις από τους χειρότερους παίκτες που μπορείς να πετύχεις ποτέ σε τέτοια πρωταθλήματα.

Ο φωνακλάς. Όχι δεν εννοώ αυτόν που φωνάζει στους παίκτες του ή στους αντιπάλους είναι διαμαρτύρεται λίγο πιο έντονα με τους διαιτητές. Λίγο πολύ όλοι τα έχουμε κάνει αυτά τα αμαρτήματα. Μιλάω για εκείνο τον εκνευριστικό τύπο, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο οπότε κατεβάζει ριμπάουντ ή κάνει οποιαδήποτε ενέργεια αυτός, ή ακόμα και οι συμπαίκτες του αρχίζει τους λαρυγγισμούς σαν ουρακοτάγκος. Και νομίζω ότι προσβάλω τους ουρακοτάγκους. Πραγματικά είναι αντιαισθητικός τύπος και δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις διότι αν του πεις ηρέμησε θα σου αρχίσει έναν θορυβώδη μονόλογο του στυλ αντρίλα, μαγκιά και κλανιά.

Superstar. Όλοι πηγαίνουμε στο γήπεδο και φοράμε ωραία φανταχτερά παπουτσάκια διάφορα φαντεζί εξαρτήματα είτε πολύ είτε λίγο είτε και καθόλου χρήσιμα και αυτό είναι ok. Διότι ακριβώς για αυτό το χαβαλέ παίζουμε σε αυτά τα πρωταθλήματα. Ο Superstar όμως το πάει ένα βήμα παρακάτω. Δεν του φτάνει απλά να φορέσει κάποια ωραία γυαλιστερά παπούτσια κορδέλες και τα λοιπά και τα λοιπά αλλά κάθε λεπτομέρεια στην εμφάνισή του είναι επιτηδευμένη και συνοδεύεται και από τα απαραίτητα και σε άλλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής τατουάζ. Μέσα στον αγώνα έχει ανάλογη συμπεριφορά. Έχει περιπαικτικό υφάκι και απαιτεί από τους αντιπάλους να ΜΗΝ τον αγγίζουν και να τον μαρκάρουν με προσοχή και σεβασμό, γιατί τους κάνει την τιμή να πατάει στο ίδιο παρκέ με αυτούς. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τις περισσότερες φορές πρόκειται για μεγάλο καρναβάλι. Η αποκορύφωση της βραδιάς έρχεται όταν πάει να βάλει καλάθι μπροστά στον ψηλό της αντίπαλης ομάδας για να φάει μια ωραιότατη τάπα. Συγχαρητήρια τα κατάφερες έγινες highlight!!!

Στην τρίτη κατηγορία δεν έχουμε παίκτη αλλά ομάδα. Έχω παίξει αρκετά ματσάκια σε τέτοια πρωταθλήματα, σε υψηλές και σε χαμηλές κατηγορίες και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι υπερβολικά σοβαρά, παίρνουν τον εαυτό τους και την ομάδα τους όχι άτομα από τις πιο υψηλές κατηγορίες όπου βρίσκεις ακόμα και πρώην κανονικούς παίκτες μπάσκετ (επαγγελματίες, ερασιτέχνες υψηλών τοπικών κατηγοριών) αλλά κάτι περίεργοι τύποι, οι οποίοι επειδή μαζεύτηκαν και έβγαλαν στολές ωραίες με νούμερα νομίζουν ότι είναι και παίκτες ενώ είναι απλά νούμερα. Απίστευτα πράγματα, νομίζουν ότι παίζουν στην Ευρωλίγκα και όταν παίζουν με αντιπάλους λίγο πιο αδύναμους και τους κερδίζουν πανηγυρίζουν λες και είναι τα πλέι οφ του ΝΒΑ και συμπεριφέρονται υποτιμητικά. Τα δύσκολα για κάτι τέτοιους τύπους αρχίζουν όταν βρίσκουν κανονική ομάδα απέναντί τους. Είπαμε για προώθηση οι διοργανώσεις αυτές ανεβάζουν βίντεο στα οποία γίνονται δηλώσεις πριν την έναρξη του αγώνα. Έχουν παρατηρηθεί λοιπόν, ιδιαίτερα κωμικά περιστατικά όπου τύποι σαν τους "επαγγελματίες" μας, έχουν δηλώσει ότι " Ναι σίγουρα, εμείς θα κερδίσουμε σήμερα και εντάξει και ποιοι είναι οι αντίπαλοι και δεν τους ξέρουμε κτλ...." και μετά χάνουν με 20 πόντους και δεν έχουν τι να πουν.

Παίξτε το μπασκετάκι σας μάγκες και περάστε καλά, πάντα υπάρχει κάποιος καλύτερος από εμάς. Χαμηλά η μπάλα που λέει και ο αρχηγός μου.

 
Trendy:

retro

simply music

BonViveu21

TEXNOSOS