simplyman

Τι μας κρύβουν; Διάβασε εδώ όλη την αλήθεια!!!!!!

Σύμφωνα με μία ιδιαίτερα δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας, η εποχή που διανύουμε είναι γνωστή ως εποχή του υδροχόου. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με αστρολογία και ζώδια αλλά με την πρόσβαση στη γνώση η οποία κατά την προηγούμενη περίοδο ήταν προσβάσιμη μόνο για λίγους και εκλεκτούς των ανώτερων κοινωνικών τάξεων. Φυσικά αυτή η περίοδος η οποία προηγήθηκε του υδροχόου, δε διήρκεσε χρόνια ή δεκαετίες αλλά αιώνες πίσω όταν ο απλός κόσμος ήταν στο σκοτάδι και πίστευε σε δεισιδαιμονίες. Τώρα με το διαδίκτυο η γνώση είναι ελεύθερη τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο κόσμος δεν πιστεύει πλέον σε βλακείες. Ισχύει αυτό όμως πραγματικά;

Αναμφισβήτητα το διαδίκτυο είναι μία πηγή γνώσης, πληροφόρησης ενημέρωσης και ταχύτατης διάχυσης οποιοδήποτε πληροφοριών τις οποίες ισχυροί οργανισμοί, κυβερνήσεις και άνθρωποι ίσως να μην ήθελαν ποτέ να φτάσουν στο φως της δημοσιότητας. Αρκεί ένα e-mail, ένα κλικ, μία δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και καθένας μοιράζεται πληροφορίες και γνώσεις που παλαιότερα ήταν δύσκολο να περάσουνε σε τόσους πολλούς τόσο γρήγορα ή/και ίσως κάποιοι να μην ήθελαν να γίνουν γνωστές και καθόλου. Αυτή ακριβώς η περιγραφή της εποχής μας χαρακτηρίζει τη θεωρία συνωμοσίας της εποχής του υδροχόου. Ή μάλλον μια πτυχή της. Ίσως όμως να μην είναι και τόσο συνωμοτική θεωρία αλλά να περιγραφεί μια αχτίδα ελπίδας και φωτός για το μέλλον.

Αυτή είναι η μία πλευρά όμως όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Snowden, o οποίος αποκάλυψε, με τεράστιο προσωπικό κόστος, πρακτικές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, στον αντίποδα, υπάρχουν και άνθρωποι που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και έχουν κάποιες ιδιαίτερα ηλίθιες έως και επικίνδυνες ιδέες για τον κόσμο και τη βεβαιότητα, μάλλον την απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτή είναι σωστοί και ότι οι υπόλοιποι είναι λάθος. Α ναι και εμείς δεν ξέρουμε αυτοί κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Και κάτι μας κρύβουν. Θα έχετε ακούσει να τους αποκαλούν ψεκασμένους, γιατί πολλοί από αυτούς πιστεύουν (και) στη θεωρία ότι μας ψεκάζουν αεροπλάνα με κάποια κατασταλτική ουσία, για να μην επαναστατούμε. Δυστυχώς, δεν είναι μόνο αυτοί αλλά και πολλές άλλες ομάδες πού με μία σωστή στην αρχική της βάση θεωρία ακολουθούν ανθρώπους που λένε ψέματα είτε διότι έχουν πρόβλημα και θέλουν να ξεχωρίσουν, να ηγηθούν, μπορούν δεν μπορούν (σύνδρομο Μεσσία) είτε διάφορους αγύρτες που επωφελούνται οικονομικά από τους αφελείς που χάφτουν τα ψέματά τους.

Βασίζουν την θεωρία τους σε ψευτοεπιστημονικά δεδομένα και πληροφορίες και εκεί ακριβώς βρίσκεται η παγίδα στο διαδίκτυο καθώς είναι τόσος ο όγκος της πληροφόρησης που δεν προλαβαίνει να ανιχνευτεί η κάθε βλακεία που δημοσιεύεται, από εξειδικευμένους επιστήμονες και να δουν αν ισχύει. Έτσι ο κάθε τσαρλατάνος ή αφελής απλά μπορεί να λέει την αρλούμπα του. Ένα από τα πιο επικίνδυνα παραδείγματα αυτής της συμπεριφοράς είναι αυτοί που λένε είναι ενάντια στον εμβολιασμό. Αλήθεια είναι ότι πολλές φορές εμβόλια τα οποία είναι σε αρχικό στάδιο παρουσιάζουν παρενέργειες και επίσης ότι οι φαρμακοβιομηχανίες μπροστά στο κέρδος πολλές φορές αδιαφορούν για αυτές. Δεν είναι κακό να είναι κανείς επιφυλακτικός όταν χρησιμοποιεί φάρμακα, αλλά πραγματικά εμβόλια τα οποία παρέχονται για χρόνια χωρίς παρενέργειες και είναι απαραίτητα για την εξάλειψη ασθενειών που έχουν στερήσει χιλιάδες ζωές στο παρελθόν, είναι εγκληματικό να μην γίνονται. Όταν κάποιος "έξυπνος" αρνείται να γίνουν στα παιδιά του αυτά τα εμβόλια δεν θέτει μόνο την οικογένειά του σε κίνδυνο αλλά και όλους τους υπόλοιπους.

Φυσικά είναι και πάλι το ίδιο το διαδίκτυο το οποίο δίνει τη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις όταν μέσω έρευνας αποκαλύπτεται η ηλιθιότητα και καλά επιστημονικών άρθρων, ότι παραδείγματος χάρη το να τρώμε κρέας προκαλεί καρκίνο. Καλό θα ήταν ορισμένοι να συνέλθουν

ΥΓ Τσίμπησες και διάβασες το άρθρο από τον τίτλο; Δεν πειράζει και εγώ το ίδιο θα έκανα 

 
Trendy:

retro

simply music

BonViveu21

TEXNOSOS