Από τον Γιάννη Παρθένιο
Όχι ότι οι “Oυκρανέζες” είναι “αμελητέα” ποσότητα, αλλά αν φτάσουμε σε συγκριτική προσέγγιση, Τσέχες ψηφίζουμε και μάλιστα γκανιάν μια και μιλάμε γι' αλόγατα.
Κατ’ αρχάς οι Τσέχοι έχουν μια φοβερή παράδοση στα αλόγατα. Θα μου πεις άσχετο… Καθόλου, διότι σ’ αυτή την κουβέντα όλα μετράνε. Για παράδειγμα έχεις ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ουκρανέζικo καθαρόαιμο; όχι! Θα μου πεις πάλι, τ’ άλογα οι Τσέχοι τα τρώνε… Για κακό μου το λες; κι εμείς έτσι δεν λέμε; “Θα το φάω…”. Ταιριάζει απόλυτα στην κουβέντα! Άλλωστε η Τσέχα έχει και μια δική της προσωπικότητα, χωρίς να είναι μπολιασμένη από εθνικούς διχασμούς μεταξύ Πούτιν και Κριμαίας, Αγίας Πετρούπολης και που γεννά το ψάρι τ’ αυγά του απέναντι απ’ το Ιράν. Θα μου πεις ότι κι η Τσέχα έχει κομμουνιστικά κατάλοιπα. Ναι, αλλά πάντοτε αισθανόταν ανεξάρτητη και μόνο με τα τάνκς μπορούσες να την κάνεις καλά. Θα μου πεις μπας και τώρα μπορώ να την κάνω καλά αλλιώς; -έτσι δίμετρη που είναι και με το κορμί να κάνει κατάληψη στο κρεβάτι, όπως είχαν κάνει οι Ρώσοι στην Πράγα; Πολλά σου λέω ξεκινούν από ‘κει. Την Tσέχα μπορεί να την είχαν καταλάβει, αλλά όντως εθνικά υπερήφανη, παρέμενε πάντα ελεύθερη γι αυτό και μπορείς να “περιμένεις” απ’ αυτήν…
Ενώ η Ουκρανέζα… θυμίζει κάποια που έχει επανειλημένα δεχτεί το βιασμό με αποτέλεσμα να της βγαίνουν όλα τα γνωστά κόμπλεξ που μπορεί να σου προκαλέσει η επαφή με μια “αρκούδα” και μάλιστα στις μέρες μας αρκούδα του λούνα παρκ σαν τη ρώσικη. Άσε δε και τη γλώσσα. Διότι αν πέσες σε καμιά Ουκρανή από την από ‘κει πλευρά που δεν ξέρει τι είναι κι αρχίσει τα Ντα, θα σου ‘ρθει να την κάνεις… ντα κι όχι όπως σ’ αρέσει, ενώ η τσέχα το πολύ πολύ να σου πει Adidas και να γυρίσεις στα παιδικά σου χρόνια -αν κάπως μεγαλύτερος. Θυμάσαι παλιά, τότε που οι μόνες ανατολικές χώρες που φτιάχναν Adidas ήταν η Τσεχία και η Ουγγαρία; Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Από τότε είχαν καπιταλιστικό προσανατολισμό. Γι αυτό σου λέω Τσέχα. Άλλωστε το λέει και το ρητό: παπούτσι από τον τόπο σου… (άσχετο, αλλά κοντινό)! (σημ. του συγγραφέα: είμαστε σαφέστατα κατά της εμπορίας ανθρώπων και το παρακάτω χιουμοριστικό κείμενο αφορά μόνο σε ανθρώπινες σχέσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ λαών και όχι υπό καθεστώς αγοραίου σεξ -με αυτή την αφορμή επισκεφτείτε στο FB: A21 Campaign Greece).
Για να βρείτε τον Γιάννη Παρθένιο, πατήστε εδώ.