Από τη Σοφία Χατζηρήγα
Yπάρχουν γυναίκες που παρατηρούν άμεσα τα ορθογραφικά λάθη και δυσανασχετούν με την παρουσία τους - όπως υπάρχουν και αντίστοιχοι άντρες, φυσικά. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν - βεβαίως - και άτομα που έχουν θέμα με τα λεγόμενα “Greeklish.”
Όσον αφορά την ανορθογραφία, πιστεύω ότι είναι απλά ένας λόγος για να πέσει η τιμή σου όταν συνομιλείς στο chat με ένα άτομο που σε ενδιαφέρει. Οι φίλοι σου δεν θα νοιαστούν και πολύ. Ή εσύ δεν θα νοιαστείς για τη γνώμη τους. Ωστόσο, εάν σου επισημάνουν ότι κάνεις κραυγαλέα λάθη, σε συμβουλεύω να κρατάς σημειώσεις καλού κακού για εκείνη την περίπτωση που θα σε νοιάζει.
Βέβαια η ορθογραφία ενός άντρα (ή η απουσία της) δεν είναι καταλυτικός παράγοντας προκειμένου να αποφασίσει μια γυναίκα αν θέλει να βγει μαζί του, εφόσον τον εκτιμάει ήδη για ικανότητες πέραν του γραπτού του λόγου. Ωστόσο είναι υπολογίσιμος παράγοντας όταν προστίθεται σε άλλα μη ελκυστικά χαρακτηριστικά... Και σίγουρα μετράει αν συνοδεύεται από γενικότερη δυσκολία στο λόγο. Αλλά μάλλον σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα θα σε έχει 'κόψει' σε πρωταρχικό στάδιο και ίσως δεν προφτάσει να πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει με τα γραπτά σου.
Απ' την άλλη μεριά, θα ήθελες να δημιουργήσεις την εικόνα του άξεστου σε ένα άτομο το οποίο ενδέχεται να σε απορρίψει εν καιρώ και να δώσεις το δικαίωμα να κάνει λόγο για τη (βασική) σου μόρφωση στις φίλες της; Νομίζω πως όχι.
Στην περίπτωση που είσαι ανορθόγραφος, λοιπόν, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς στρατηγικά τα Greeklish, προκειμένου να καλυφθεί η αδυναμία σου στην ορθογραφία. Όχι ότι και τα Greeklish δεν έχουν μια βασική ορθογραφία, αλλά τουλάχιστον δεν θα κατηγορηθείς για την άγνοια της συγκεκριμένης. Άσε που θα δώσει άφεση στις γυναίκες που χρησιμοποιούν και εκείνες, Greeklish...
Για να βρείτε τη Σοφία Χατζηρήγα, πατήστε εδώ.