Από τον Αλέξανδρο Κοντόπουλο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επειδή κάποιες ερωτήσεις συνηθίζονται, δε σημαίνει ότι θα έπρεπε να γίνονται. Επιλέξαμε τέσσερις από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.
1. Πήγε διακοπές;
Εσύ μπορεί να μην την έχεις νιώσει, αλλά τι στο καλό, εσένα δε σου έχει μιλήσει κανένας για την κρίση. Ο άλλος μπορεί να μην έχει λεφτά να φάει, τη διασκέδαση του θα σκεφτεί; Το ευγενικό είναι να ρωτήσεις αν θα πάει.
2. Κοιμάσαι;
Συνηθισμένη ερώτηση όταν στέλνεις μήνυμα ακατάλληλη ώρα. Στείλε αυτό που θες να ρωτήσεις και μη ρωτάς αν ο άλλος κοιμάται. Εάν κοιμάται, το σίγουρο ότι δεν πρόκειται ότι δεν πρόκειται να πάρεις άμεσα απάντηση. Εκτός αν πετύχεις κανά ευφυή που σου επιβεβαιώσει αυτό που ρωτάς, λέγοντας σου ότι είναι σε κάποιο στάδιο ονείρου.
3. Με πόσους άντρες/γυναίκες έχεις πάει;
Aν είσαι 18 και κάνεις αυτή την ερώτηση, το καταλαβαίνω. Είσαι ακόμα στη φάση που πιστεύεις στις γυναίκες…. Αν όμως έχεις περάσει τα 25 και ακόμα θέτεις το ίδιο ερώτημα, ελπίζοντας σε μια αληθινή απάντηση, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ασχολείσαι μόνο με παρθένες. Τώρα όσον αφορά τις γυναίκες που ρωτάνε, αυτές σίγουρα ξέρουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν αληθινή απάντηση, απλά ελπίζουν ότι έτσι θα μπορέσουν να υπολογίσουν κατά προσέγγιση. Γενικά είναι ένα χαζό ερώτημα.
4. Τι σκέφτεσαι;
Ερώτημα που θέτεται όταν η παρέα είναι μικρή, κυρίως δυο ατόμων. Ποιος ο λόγος όμως να ρωτήσεις τι σκέφτεται ο άλλος /η άλλη; Τι σε κάνεις να πιστεύεις ότι θα σου απαντήσει με ειλικρίνεια; Αν ήθελε να εξωτερικεύσει αυτά που σκέφτεται, θα το είχε ήδη κάνει. Η δική σου παρέμβαση, δεν έχει κάποιο νόημα. Αν παρά ταύτα όμως εξακολουθείς να θες να σπάσεις τη σιγή, ρώτα απλά γιατί δε μιλά. Τουλάχιστον έτσι θα πετύχεις στο στόχο σου που είναι σου μιλήσει.
Για να βρείτε τον Αλέξανδρο Κοντόπουλο στο facebook, πατήστε εδώ