simplyman

Παρ΄ολίγον εραστής

Από τον Τάσο Δεπέργολα

Ήρθε και κάθισε δίπλα του κατά τη διάρκεια της μιας συγκέντρωσης υπαλλήλων διαφορετικών τμημάτων της εταιρίας στην οποία εργαζόταν. Μπορεί να ήταν συνάδελφοι, αλλά δεν είχαν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν. Ο Παντελής, του οποίου όσο καλά του πήγαιναν τα επαγγελματικά τόσο άσχημα πήγαιναν τα προσωπικά του, ένιωσε πως ίσως αυτή τη φορά κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο και στον προσωπικό τομέα, όταν η Μαρία του που του άρεσε εμφανισιακά του απεύθυνε πρώτη τον λόγο: «Είμαστε συνάδελφοι αλλά δεν έχουμε γνωριστεί» του είπε με ένα υποσχόμενο χαμόγελο. Αυτό βέβαια που τον έλκυε περισσότερο ήταν τα καλλίγραμμα πόδια της, τα οποία αναδείκνυε με τα σούπερ καυτά της μίνι. Ήταν η αρχή μια νέας γνωριμίας που γρήγορα άρχισε να εξελίσσεται με μια καθημερινή επικοινωνία, η οποία δεν μπορούσε πλέον να χαρακτηριστεί σε καμιά περίπτωση ως φιλική.

Τον πρώτο μήνα η επικοινωνία τους, ωστόσο, περιοριζόταν κυρίως στα μηνύματα, ενώ η Μαρία ήταν διαθέσιμη στο τηλέφωνο μόνο όταν βρισκόταν εκτός σπιτιού. Αυτό μαζί με το γεγονός ότι δεν είχαν καταφέρει να βρεθούν ενώ είχε περάσει πάνω από ένας μήνας καθημερινής επικοινωνίας ήταν το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι που έβαλε σε υποψίες τον Παντελή: «Αν δεν έχεις χρόνο για ποτό μπορώ να περάσω κι εγώ από το σπίτι σου να σε δω από κοντά» της είπε επιτακτικάσε μια απέλπιδα προσπάθεια επιτέλους να βγούνε για να λάβει τη σοκαριστική απάντηση της «ξέρεις δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα γιατί μένω με τον σύντροφό μου αλλά θα φύγει για σεζόν τις επόμενες μέρες οπότε κάτι θα κανονίσουμε». Ο Παντελής σάστισε αλλά προσποιήθηκε πως δεν τον πείραξε, ενώ το γεγονός ότι ο δικός της θα έφευγε για σεζόν κι όπως συμπληρωματικά του ανέφερε η Μαρία θα έκανε πολύ καιρό να τον ξαναδεί του αναπτέρωσε το ηθικό. Πράγματι, η Μαρία μετά από λίγες μέρες έμεινε μόνη και πλέον τα μηνύματα στο κινητό αντικαταστάθηκαν από καθημερινή συνομιλία στο τηλέφωνο.

Το πρώτο τους ραντεβού κανονίστηκε με τη πρώτη ευκαιρία, αν και επισκιάστηκε από τη φράση της Μαρίας: «Θέλω πολύ να σε συναντήσω το Σάββατο αλλά να ξέρεις υπάρχουν μέρη που δεν θέλω να πάμε». Ο Παντελής το κατάπιε κι αυτό και συνάντησε τη Μαρία σε συγκεκριμένο μέρος με το ραντεβού εξελίσσεται πολύ καλά και να τους φέρνει ακόμη πιο κοντά. Όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου να χωρίσει από μια σχέση που δεν την ικανοποιεί κι έναν ουσιαστικά «ανύπαρκτο» τύπο-σύντροφο, όταν ένα ωραίο πρωί η Μαρία του ανακοίνωσε πως θα πάει για λίγες μέρες στο νησί που κάνει σεζόν ο φίλος της γιατί όπως ανέφερε, «πρέπει» να τον δει. Ο Παντελής απάντησε σε έντονο ύφος:«Θυμάμαι πολύ καλά πως μου είπες πως θα κάνεις πολύ καιρό να τον δεις και πιθανότατα θα έπαιρνες κι αποφάσεις αυτό το διάστημα, κι εσύ μόλις τρεις εβδομάδες αφότου το φιλαράκι σου έφυγε πας να τον δεις?!». Η Μαρία τότε απάντησε «Είπα-ξείπα και στην τελική δεν σου είπα πως σε θέλω για σύντροφο, για εραστή σε θέλω!». Ο Παντελής της έκλεισε το τηλέφωνο με έναν κόμπο στο στομάχι αποφασίζοντας να μην της ξαναμιλήσει. Δεν ξέρει γιατί πράγματα όπως αυτό που παλιά τον βόλευαν πλέον τον πειράζουν στο στομάχι. 'Ηταν τόσο στεναχωρημένος που εκείνο το βράδυ πήγε στο γυμναστήριο χωρίς το κινητό του.

Ηθικό δίδαγμα: Tο στομάχι σου όσο μεγαλώνεις δεν γίνεται μόνο πιο ευαίσθητο στα φαγητά αλλά και στις σάπιες γκόμενες.

 
Trendy:

retro

simply music

BonViveu21

TEXNOSOS