Από τον Σπύρο Τσιώτση
Λίτρα μελανιά έχουν χυθεί για να αναλύσουν το θέμα της πρώτης αλλά και της δεύτερης εντύπωσης που κάνει ο ανήρ στη γυναίκα θήραμα. Θήραμα, λέμε και καμία μαλακία να περάσει η ώρα. Γενικά πάντως, έχετε αναρωτηθεί γιατί σε συγκεκριμένες παρέες , στις οποίες για κακή σας τύχη, βρίσκεται και κάποια αιθέρια ύπαρξη, δεν έχετε να πείτε κάτι ενδιαφέρον και κάθεστε σε μια γωνιά σαν κούτσουρο; Ή όταν επιτέλους καβατζώνετε τηλεφωνάκι και κλείνετε ραντεβουδάκι, καταλαβαίνετε ότι το πράμα δεν τσουλάει και εσείς είστε ο υπαίτιος ; Εντάξει όχι ο αποκλειστικός αλλά η κοπέλα κοντεύει να χασμουρηθεί.
Ο απλός ο πρώτος λόγος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι ασχολείστε μόνο με μπάλα, μπάσκετ άντε και λίγο πολιτική, άντε και ξέρετε και 1-2 πράγματα για αμάξια. Έτσι όταν αρχίζει να γίνεται λίγο πιο σοβαρή η συζήτηση, ας πούμε για πολιτική, η συνεισφορά σας περιορίζεται μόνο σε γενικόλογες παρατηρήσεις, οι οποίες σύντομα και αυτές τελειώνουν και επέρχεται η μούγκα. Κοίτα με να σε κοιτώ που λέμε δηλαδή ένα πράγμα. Αμηχανία φουλ με την δεσποινίδα που συνοδεύετε παλικάρια ε; Μετά λες να πεις για ταινίες και έχεις δει μόνο τον Πόλεμο των Άστρων, αλλά μπερδεύεις τη σειρά, λες για τον Άνακιν που ήταν ο γιος του Λουκ. Καταστροφή και εκεί. Πάς να πεις από μουσική και ξέρεις μόνο από ελληνικά. Αλλά και τα γούστα σας να ταιριάζουν, πόση ώρα θα μιλήσετε; Τουλάχιστον έχεις μια καλή πάσα για να πάτε μπουζούκια μετά και να κεράσεις. Αλλά απλά παίρνεις παράταση για το αναπόφευκτο. Νομίζω δηλαδή.
Καμιά φορά όμως είναι προτιμότερο να είσαι ένας μέσος βαρετός τύπος παρά να είσαι ψώνιο και ξερόλας. Ο κλασικός επιδειξιομανής μαλάκας δηλαδή. Έχεις πολύ σοβαρή δουλειά, παίρνεις τρελά λεφτά, αγοράζεις γαμάτα πράγματα αλλά έχεις και φοβερό γούστο. Πήγες ταξίδι εκεί, έκανες την ή ασχολείσαι συστηματικά με την τάδε εξωπραγματική δραστηριότητα. Έχεις άποψη για και γνωρίζεις σχεδόν τα πάντα. ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ! Το πιθανότερο δε είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με την κοπέλα που θες να προσεγγίσεις. Εκτός αν πρόκειται για κάποια περιορισμένης ευθύνης ή αν είναι και αυτή ψώνιο, δε νομίζω να συγκινηθεί ιδιαίτερα από όλα αυτά τα υπεργαμάτα που κάνεις. Μάλλον θα το κουράσεις το θέμα και αυτήν.
Υπάρχει και η άλλη όμως περίπτωση να μην είσαι βαρετός απλά να είσαι ξεχωριστός τύπος και να μην έχεις και πολλά να πεις με μια μεγάλη μερίδα κόσμου. Να μην κολλάτε να μην έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα. Να σου λένε για άσπρο και για μαύρο και εσύ να κοιτάς μια περίεργη απόχρωση του γκρι που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας πάρουμε την πολιτική για παράδειγμα. Θα είσαι ή αριστερά ή δεξιά, άντε και κέντρο. Άμα έχεις μια δική σου άποψη πάνω στην πολιτική, η οποία είναι τεκμηριωμένη σε πράγματα που έχεις διαβάσει, αλλά δεν είναι πιασάρικη και εύκολα κατανοητή, δεν προλαβαίνεις να αρθρώσεις λόγο, παραγκωνίζεσαι. Ας πάρουμε το προσφυγικό παραδείγματος χάρην. Όλοι σοκαρίστηκαν με την αντίδραση της ΕΕ. Ρε πάτε καλά; Ξεχάσατε τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, το Κόσσοβο; Τι νομίζετε ότι είναι η ΕΕ; Φιλανθρωπικός οργανισμός; Ένωση κρατών για καλύτερη λειτουργία της οικονομίας είναι παίδες. Αλλά είπαμε, δεν εισακούγεσαι αν δεν τον πλασάρεις καλά τον εαυτό σου. Δηλαδή ίσως θέλει να είσαι και λίγο ψώνιο αν το αντέχεις. Εγώ προσωπικά δεν το έχω, ακούγομαι σαν μαλάκας άμα πάω να παινευτώ… Ή ακόμη χειρότερα σερβίρω την ωμή αλήθεια κατάμουτρα. Όπως σε μια διαφωνία με μια κοπελιά πολλά χρόνια πίσω, όπου ματαίως προσπαθούσα να της εξηγήσω ότι η αγαπημένη της ταινία είναι μια υπερεκτιμημένη πατάτα, χρησιμοποιώντας κινηματογραφικούς όρους. Στο τέλος, τα νεύρα δεν άντεξαν και είπα «…είναι μια βλακεία που αρέσει σε ηλίθια κοριτσάκια». Μμμμμμ γαμάτος τρόπος να θέσεις τα επιχειρήματά σου, δε νομίζετε. Τουλάχιστον είχα δίκιο ως προς το ηλίθια.
Θα μου πει κάποιος και τότε τι να κάνουμε; Να το βουλώνουμε ή να το παίζουμε ψώνια; Θα έλεγα πολύ απλά να προχωράτε παρακάτω και να κάνατε παρέα με ανθρώπους που σας ταιριάζουν. Οι υπόλοιποι μοιραία θα είναι αυτοί που έμειναν πίσω….
Για να βρείτε τον Σπύρο Τσιώτση στο facebook, πατήστε εδώ.





