Από τον Σπύρο Τσιώτση
Έχετε βγει με μια γυναίκα για πρώτη φορά και πάει η συζήτηση στο παρελθόν και τις σχέσεις. Θα σας πουν οι φίλοι σας ότι είναι μια κρίσιμη στιγμή καθώς αν πείτε ότι είστε μακροχρόνιο μπακούρι, θα αρχίσει να σκέφτεται τι πάει στραβά μαζί σας. Από την άλλη πλευρά αν πείτε ότι είστε ένας μεγάλος γυναικοκατακτητής είτε θα ζηλέψει είτε θα γελάσει. Δηλαδή θα φανείτε γελοίος ή γουρούνι. Ελλοχεύει όμως και ένας μεγαλύτερος κίνδυνος. Να πάρετε εσείς το ρόλο του ανακριτή.
Ενώ είναι καλό να ρωτήσετε μερικά γενικά πράγματα για παρελθόν και τις απόψεις της συνόδου σας για τις σχέσεις, ένα ας πούμε πιο εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο, μπορεί να αποβεί καταστροφικό. Και επειδή είμαστε σε μέρες Μουντιάλ παραφράζοντας το μέγα Γεωργίου "θα σας το κάνω πενηνταράκια". ΔΕΝ ΡΩΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ!!!
Γιατί είναι κακή ιδέα;
1. Δε θα σου αρέσει η απάντηση. Καλά είναι λίγο αγενές όσο και διπλωμάτης να είσαι και να ελιχθείς αν ρωτήσεις την άλλη τι έκανε στο κρεβάτι της πριν από σένα. Ακόμα και αν προχωρήσει η σχέση, από τα συμφραζόμενα μπορεί ίσως να καταλάβεις κάποια πράγματα. Αλλά μπορεί και όχι. Μπορεί να σου πει την αλήθεια ότι πχ υπήρξαν πολλοί αλλά θα είναι η αλήθεια; Ή μήπως το έχει πει γιατί την νευρίασες και θέλει να σε πικάρει; Ίσως και με μια μπηχτή ανεπάρκειας για σένα. Την έπιασες την εικόνα;
2. Είσαι στην Ελλάδα αλλά ακόμα και στο εξωτερικό είναι κακή ιδέα. Είπαμε είσαι στην παραδοσιακή πατριαρχική ελληνική κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι μια σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα θεωρείται ελαφριών ηθών ας το πούμε. Άρα αν ρωτήσεις αριθμητικά δεδομένα, θα υπάρξει αμηχανία, ίσως εκληφθεί ως προσβολή. Ακόμα και στο εξωτερικό όπου οι κοινωνίες είναι πιο εξελιγμένες μια τέτοια ερώτηση, αν η σύντροφος σου έχει μοιραστεί ερωτικές στιγμές με μεγάλο αριθμό ατόμων, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Από τη στιγμή που γίνει η ερώτηση δεν μπορείς να την πάρεις πίσω. Ουσιαστικά πρέπει να απαντηθεί. Θα δημιουργήσει αμφιβολίες ότι και να πεις, αν ο αριθμός είναι μεγάλος. Αμφιβολίες από την πλευρά της για το αν σας νοιάζει πραγματικά, ή πως την βλέπετε πια.
3. Δε σημαίνει τίποτα ουσιαστικά για το μέλλον γενικά, αλλά μπορεί να καταστρέψει το δικό σου μέλλον. Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια; Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αλλά μια καλή πρόβλεψη που μπορώ να κάνω, είναι ότι με σχεδόν στατιστική βεβαιότητα, μια τέτοια ερώτηση μπορεί να στραβώσει τα πράγματα με εξαιρετική ταχύτητα.
Εσύ είσαι βασιλιάς και κυνηγός με χαρακιές στη ζώνη σου από τα θηλυκά που έχεις αποπλανήσει; Αν η απάντηση είναι ναι τότε κάνε την ερώτηση. Δε θα σε ενοχλήσουν ιδιαίτερα οι επιπτώσεις. Αν όχι, τότε σκέψου καλύτερα.
Για να βρείτε τον Σπύρο Τσιώτση στο facebook, πατήστε εδώ.