simplyman

Μην πυροβολείτε τους άνδρες κυνηγούς!

 

Από τον Αλέξανδρο Κοντόπουλο

 

Είχα γράψει κάποτε τις διαφορές ενός κυνηγού και ενός πέφτουλα. Σίγουρα ο τρόπος που προσεγγίζει κάποιος μια γυναίκα τον κάνει να ξεχωρίζει. Υπάρχουν αριστοκρατικοί τρόποι πεσίματος όπως υπάρχουν και τα γλειώδη καμάκια.

Για να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλο μας, υπάρχει μια βασική διαφορά μεταξύ του κυνηγού και του πέφτουλα που κακώς δεν ανέφερα στο προ τριετίας άρθρο. Αυτή, λοιπόν, η βασική διαφορά έχει να κάνει με το αποτέλεσμα. Αν ένας σεσησασμένος καμάκιας έχει ένα ιδιαίτερα γοητευτικό τρόπο προσέγγισης και τσιμπήσει η κοπέλα, το πιο πιθανό είναι να μιλήσει θετικά γι΄αυτόν. Αυτομάτως, ο σεσησασμένος κορτάκιας γίνεται ένας ελκυστικός κυνηγός. Εντάξει δε λέω, υπάρχουν μερικοί πέφτουλες που βγάζουν μάτι, αλλά είναι πολλές φορές που το αποτέλεσμα κάνει τη διαφορά. Αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι υπάρχει μια προκατάληψη από μέρους αρκετών γυναικών στο εξωτερικό καμάκι.

Διαβάζω και ακούω αρκετά χρόνια ότι οι άνδρες δεν κάνουν καμάκι. Το έχω ακούσει και από γνωστά μοντέλα σε δηλώσεις τους. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές. Πρέπει ο άλλος να είναι πιωμένος για να πάει να τη πέσει εν ψυχρώ σε μια τύπισσα που είναι φανερό ότι κάνει πασαρέλα. Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, σ΄αυτές τις περιπτώσεις όμως η ελπίδα πεθαίνει πάντα πρώτη.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν ανήκω στην κατηγορία των κυνηγών και η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές στο παρελθόν έχω θαυμάσει το θάρρος τους. Θεωρώ όμως ότι είναι λίγο αδικημένοι. Με το που θα μιλήσει κάποιος σε μια γυναίκα όταν η φάση δεν είναι by the book, το πιθανότερο είναι να σχολιαστεί αρνητικά. Γιατί δηλαδή να είναι κακό να την πέφτει κάποιος στο μπαρ σε μια γυναίκα που δεν ξέρει; Και γιατί είναι να καλύτεροι αυτοί που την πέφτουν μέσω μιας παρέας ή μέσω facebook; Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Καλοί είναι όλοι οι τρόποι, αρκεί να μη μειώνεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

Η αλήθεια είναι όμως ότι οι πραγματικοί κυνηγοί δημιουργούν μόνοι τους τις ευκαιρίες. Όταν έχεις μπροστά σου μια στρωμένη κατάσταση, δεν είσαι κυνηγός. Όταν αρχίζεις χιλιάδες γλυκόλογα στο fb μήπως και βγεις ένα τιμημένο ραντεβού, πάλι δεν είσαι κυνηγός. Αυτό είναι εύκολο. Όταν δεν είσαι μούρη με μούρη, μπορείς να πεις και να κάνεις οτιδήποτε. Το δύσκολο είναι να μην τη ξέρεις, να της δείξεις ότι σε έχει η γοητεύσει η παρουσία της και να περιμένεις να δεις την απάντηση της. Λίγοι μπορούν να το κάνουν αυτό. Λίγοι μπορούν να πάνε σε μια κοπέλα, να της εκφράσουν ενδιαφέρον και ότι θα ήθελαν να την ξαναδούν. Δε μιλάω γι΄αυτούς που έχουν επάγγελμα το καμάκι. Υπάρχουν κάποιοι γλειώδεις, όπως έγραψα και στην αρχή του κειμένου. Μιλάω γι΄αυτούς που όταν γοητεύονται έχουν το θάρρος να την πέσουν στα ίσα.

Το κακό είναι από τις 10 γυναίκες, οι 9 θα σου πουν ότι αποκλείεται να βγουν με ένα τύπο που γνώρισαν σε ένα μπαρ. Αντίθετα θα προτιμήσουν να βγουν με έναν τύπο από το facebook ή μέσω παρέας. Το σκάρτο όμως μπορεί να σου έρθει από παντού. Δεν είναι όλοι άνδρες που την πέφτουν έξω επικίνδυνοι, ούτε όλοι αυτοί που σου το παίζουν φίλοι στο fb Παναγίτσες. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι καλύτεροι, σημασία έχει να παίρνουν τις ευκαιρίες τους και αυτοί που είναι λίγο διαφορετικοί και όχι απαραίτητα χειρότεροι. Ο γνωστός της κολλητής σου μπορεί να σου βγει εύκολα ….Ορφέας στο ''Τατουάζ'' (serial killer που τον έχουν για καλό παιδί) και ο άσχετος από το μπαρ μπορεί να αποβεί το τυχερό σου. Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί γνωρίζουν πάντα λάθος ανθρώπους. Ίσως γιατί πάντα χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο.

Για να βρείτε τον Αλέξανδρο Κοντόπουλο στο facebook, πατήστε εδώ

 
Trendy:

retro

simply music

BonViveu21

TEXNOSOS